Peitugas de pavo salseadas con laranxa e pistachos

  • 3005 visitas
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Peitugas de pavo salseadas con laranxa e pistachos

Descargar

kcal
328 16%
Azúcares
7,9g 9%
Grasas
14g 20%
Grasas saturadas
3g 12%
Sal
0,5g 9%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Fileteamos as peitugas de pavo e reenchémolas coas espinacas e coas cenorias cortadas e previamente cocidas nun pouco de auga. Atámolas e pasámolas pola tixola ata que estean douradas por fóra. A seguir introducímolas no forno, previamente quecido a 180 ºC, ata que estean cociñadas por dentro (uns 15 minutos). Con zume de laranxa desglasamos a tixola onde cociñamos as peitugas, engadimos leite e un pouco de fariña de millo e facemos un bechamel lixeiro. Salseamos o prato co prebe de laranxa, cortamos a peituga en medallóns e acompañámolos cos pistachos pelados e salteados nunha tixola.
O pavo é unha ave cuxa carne presenta moi pouca cantidade de graxa, se ben é boa fonte de proteínas de alto valor biolóxico. A peituga, a igual que ocorre co polo, é a parte do pavo máis sinxela de cociñar e que ademais préstase a moi diferentes preparacións. Neste caso acompañámola dun orixinal e refrescante prebe de laranxa e pistacho, que ademais de darlle un sabor excelente ao prato, fai que as peitugas non sequen e queden máis substanciosas. Este prebe tamén arrequece o prato desde o punto de vista nutricional, grazas ás vitaminas e os minerais das laranxas e ás graxas insaturadas dos pistachos, que contribúen a diminuír os niveis de colesterol no sangue.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 600 g de peituga de pavo
  2. 1 cenoria
  3. 100 g de espinacas
  4. 20 ml de aceite de oliva
  5. 200 ml de leite desnatado
  6. 1 laranxa
  7. 10 g de fariña de millo
  8. 100 g de pistachos
  9. Una chisco de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/