Pizza integral amb pernil dolç i carxofes

  • Segon plat
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad media
Tiempo
D'1 a 2 hores
Pizza integral amb pernil dolç i carxofes

Descargar

kcal
298 15%
Azúcares
4,6g 5%
Grasas
10g 14%
Grasas saturadas
3g 15%
Sal
1g 13%
de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Per fer la massa en primer lloc barregem la sal amb la farina. Per un altre costat, dissolem el llevat en aigua tèbia (40-45 ºC) amb la cullerada d'oli d'oliva verge extra. A continuació, en un recipient com un bol per a amanides o de mida gran, afegim la farina integral i a poc a poc hi aboquem l'aigua tèbia. Ho remenem fins que formi una massa consistent i elàstica que no s'enganxi. Una vegada feta la massa, li donem forma de bola i la deixem reposar tapada amb un drap humit fins que dupliqui la mida aproximadament. Tornem a amassar la bola i l'anem estirant a poc a poc per donar-li la forma d'un plat gran d'un centímetre de gruix. La col·loquem sobre una base metàl·lica untada amb oli perquè no s'enganxi i la coem al forn durant 10 minuts a 200 ºC. Una vegada cuita lleugerament la massa de pizza, la traiem del forn i hi escampem una capa de tomàquet fregit. Hi afegim la ceba tallada diminuta, el pernil dolç tallat a daus petits o a tires, i les carxofes escorregudes de la conserva i tallades en meitats. Decorem la pizza amb formatge ratllat i la fem coure durant 15 minuts al forn preescalfat a 200 ºC.
Les pizzes casolanes són un bon plat per elaborar en família, facilita que els més petits participin en l'elaboració i així es familiaritzin amb l'hàbit saludable de cuinar. Poden barrejar, pastar, escampar el tomàquet i repartir els ingredients sobre la pizza... En aquest cas, a més, promou el consum d'aliments saludables, ja que s'elabora una massa integral i els ingredients majoritaris són vegetals: salsa de tomàquet, ceba i carxofes. Com que les carxofes no solen agradar als més petits, potser prendre-les d'aquesta manera facilitarà incorporar-les en la dieta. La massa de la pizza aportarà carbohidrats complexos. Com que s'utilitza farina integral, tindrà un contingut més elevat de fibra, proteïnes i minerals que si uséssim farina refinada. Els vegetals són bona font de diferents vitamines, minerals i substàncies amb acció antioxidant, molt beneficioses per a la salut. El pernil dolç és l'aportació proteica de la recepta, juntament amb el formatge, amb l'avantatge que pràcticament no conté greixos. Segurament no caldrà que hi afegim sal perquè hi ha diversos ingredients que ja en contenen força: el pernil dolç, el formatge, i el tomàquet fregit, i també les carxofes si són en conserva. A més, l'oli d'oliva verge extra, les carxofes, i el formatge, són ingredients amb un sabor molt marcat.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 200 g de farina integral
  2. 150 ml d'aigua
  3. 10 ml d'oli d'oliva verge extra
  4. Uns 10 g de llevat de forner (2 sobres)
  5. 60 g de tomàquet fregit
  6. 8 carxofes en conserva
  7. 200 g de pernil dolç
  8. 50 g de ceba
  9. 60 g de formatge per fondre especial per a pizzes

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/