Queixo fresco con kiwi e pistachos torrados

  • Sobremesa
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
Menos de 30 minutosGA
Queixo fresco con kiwi e pistachos torrados

Descargar

kcal
288 14%
Azúcares
21g 23%
Grasas
15g 21%
Grasas saturadas
6g 32%
Sal
1g 20%
de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Pelamos e cortamos os kiwis en pequenas boliñas. Cortamos os pistachos e salteámolos nunha tixola ata douralos lixeiramente. Nun vaso ou bol colocamos o queixo cortado ou batido, e enriba salteamos coas boliñas de kiwi e os pistachos temperados.
Unha receita rápida e fácil a base de alimentos saudables e moi nutritivos. Pódese presentar como un aperitivo para almorzos ou merendas, como alternativa a un almorzo diferente e mesmo como sobremesa fresca, xa que se trata dunha receita moi completa. No tocante ao valor nutritivo da receita cómpre salientar a súa densidade nutritiva: proteínas do queixo fresco e os pistachos; gran variedade de vitaminas (especialmente vitamina C que achega o kiwi, e vitamina A do queixo), minerais (sobre todo o calcio que achega o queixo) e bo contido de fibra do kiwi e dos froitos secos, neste caso pistachos. Os pistachos son unha boa fonte de ferro vexetal, e a vitamina C que achega o kiwi aumenta a absorción do ferro, polo que é unha combinación moi interesante.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 200 g de queixo fresco tipo Burgos
  2. 4 kiwis
  3. 100 g de pistachos pelados

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/