Queixo fresco con kiwi e pistachos torrados
- Sobremesa
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- Menos de 30 minutosGA

- kcal
- 288 14%
- Azúcares
- 21g 23%
- Grasas
- 15g 21%
- Grasas saturadas
- 6g 32%
- Sal
- 1g 20%
Modo de preparación
Pelamos e cortamos os kiwis en pequenas boliñas.
Cortamos os pistachos e salteámolos nunha tixola ata douralos lixeiramente.
Nun vaso ou bol colocamos o queixo cortado ou batido, e enriba salteamos coas boliñas de kiwi e os pistachos temperados.
Unha receita rápida e fácil a base de alimentos saudables e moi nutritivos. Pódese presentar como un aperitivo para almorzos ou merendas, como alternativa a un almorzo diferente e mesmo como sobremesa fresca, xa que se trata dunha receita moi completa. No tocante ao valor nutritivo da receita cómpre salientar a súa densidade nutritiva: proteínas do queixo fresco e os pistachos; gran variedade de vitaminas (especialmente vitamina C que achega o kiwi, e vitamina A do queixo), minerais (sobre todo o calcio que achega o queixo) e bo contido de fibra do kiwi e dos froitos secos, neste caso pistachos. Os pistachos son unha boa fonte de ferro vexetal, e a vitamina C que achega o kiwi aumenta a absorción do ferro, polo que é unha combinación moi interesante.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g de queixo fresco tipo Burgos
- 4 kiwis
- 100 g de pistachos pelados
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
