Amanida de raïm i formatge blau
- Primer plat
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

- kcal
- 218 11%
- Azúcares
- 3,8g 4%
- Grasas
- 20g 28%
- Grasas saturadas
- 5g 26%
- Sal
- 0,6g 9%
Modo de preparación
Rentem molt bé l'enciam i les endívies desfullades, i n'assequem les fulles perquè no tinguin tant amargor. Trossegem l'enciam, col·loquem les endívies com a decoració i ho amanim amb una vinagreta elaborada amb oli d'oliva verge extra i vinagre de gerds amb un pessic de sal.
Repartim a sobre de l'enciam amanit uns trossets de nous pelades i grans de raïm sense pinyol, rentats i partits per la meitat. Col·loquem uns daus de formatge blau a sobre de les endívies. Ho servim al moment perquè l'amaniment no espatlli les verdures.
L'enciam i les endívies són verdura, un grup d'aliments fonamental perquè estan carregats de nutrients beneficiosos i necessaris. Aquesta amanida es prepara amb raïm, una fruita deliciosa que hi suma fibra, vitamines, minerals i altres substàncies amb efectes beneficiosos en l'organisme. És una recepta de contrast de sabors, ja que la dolçor del raïm xoca amb el sabor del formatge blau. Aquesta petita aportació de formatge enriqueix el plat amb una mica de greix, proteïnes d'alta qualitat i calci. Li dona un toc final la presència de nous, que hi aporten proteïnes, greixos cardiosaludables, ferro, calci, fibra, etc. Aquesta recepta és font d'una quantitat variada de nutrients. Una proposta molt saludable per incloure el raïm en la nostra alimentació i aprofitar-lo quan n’és la temporada.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g d'enciam variat
- 100 g d'endívies
- 160 g de raïm blanc i negre
- 80 g de nous pelades
- 80 g de formatge blau
- 30 ml d'oli de oliva verge extra
- 10 ml de vinagre de gerds
- Un pessic de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
