Amanida d’alvocat, raïm i nous
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

- kcal
- 486 24%
- Azúcares
- 16g 18%
- Grasas
- 39g 55%
- Grasas saturadas
- 5g 24%
- Sal
- 1g 16%
Modo de preparación
Obrim els alvocats per la meitat, en retirem l'os i els buidem deixant la pell amb una mica de carn.
Tallem a dauets la polpa de l'alvocat i la reservem.
Tallem el salmó en juliana i el barregem amb l'alvocat prèviament tallat, la meitat de l'enciam i les nous pelades i picades, i la meitat del raïm pelat, sense pinyols i tallat a trossos. Amanim aquesta barreja amb la salsa maionesa i el suc de llimona.
Distribuïm aquesta barreja a les closques dels alvocats i guarnim la part superior dels alvocats farcits amb els cirerols partits per la meitat, les gambes grans, cuites i pelades, i algun raïm pelat i sense pinyols.
Tallem la resta de l'enciam en juliana fina per guarnir els plats.
Fem un llit amb l'enciam i a sobre hi col·loquem les meitats dels alvocats. Els servim freds com a primer plat.
Les amanides són plats molt saludables i fàcils de preparar. En aquesta recepta es presenta una amanida rica en greixos insaturats com a conseqüència de la presència de nous i alvocat. Aquests greixos són molt importants per a la salut, ja que contribueixen a disminuir els nivells de colesterol en sang. A més d'aquests ingredients, n'hi ha també d'altres com les gambes, font de proteïnes; l'enciam, el tomàquet i el raïm, tots ells rics en vitamines i minerals; i el salmó fumat que, igual que les gambes, aportarà proteïnes d'alt valor biològic, si bé convé tenir en compte que aquest tipus de productes fumats, com a conseqüència del seu procés d'elaboració, presenten unes quantitats de sal una mica elevades, de manera que les persones hipertenses o amb problemes de retenció de líquids han de moderar el consum d'aquest tipus d'aliments.
Ingredientes (4 personas)
- 4 alvocats
- 100 g de salmó fumat
- 50 g de nous
- 200 g de gambes
- 150 g d'enciam
- 100 g de raïm sense pinyols
- 8 cirerols
- 50 g de maionesa
- 1 llimona
- Una mica de sal
sReceta online en:
