Garavanzos con espinacas e bacallau

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Garavanzos con espinacas e bacallau

Descargar

kcal
359 18%
Azúcares
2,5g 3%
Grasas
13g 18%
Grasas saturadas
1,6g 8%
Sal
0,5g 8%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Poñemos os garavanzos a remollo a noite anterior. Poñemos o bacallau a desalgar durante 24 horas, cambiando a auga polo menos cada 8 horas. Sacamos o bacallau da auga, quitámoslle a pel e as espinas, secámolo e efaragullamos. Lavamos as espinacas, escorrémolas e cortámolas. Poñemos unha ola ao lume con auga abundante e agregamos a metade do aceite, os allos enteiros, sen pelar e cun corte e media cebola pelada. Cando estea a punto de ferver engadimos os garavanzos e deixamos cocer a lume lento, tapados, ata que estean tenros (unhas 2 horas). A continuación agregamos o bacallau e as espinacas e deixamos cocer durante uns 10 minutos todo xunto. Mentres tanto, poñemos ao lume unha tixola co resto do aceite, cando estea quente, baixamos o lume e engadimos o resto da cebola ben picada, removendo. Cando a cebola estea branda, engadimos o pemento en po, removendo ben para evitar que se formen gromos e se queime, engadimos unhas culleradas do caldo dos garavanzos, mesturamos todo ben, subimos o lume e refogamos movendo cunha culler de madeira durante 1 minuto. Envorcamos na ola dos garavanzos, removemos e deixamos cocer a lume lento durante uns 15 minutos, coa ola destapada.
Os garavanzos, ao igual que o resto de legumes, salientan polas súas interesantes calidades nutritivas. Son boa fonte de hidratos de carbono complexos, proteínas vexetais, vitaminas, minerais e fibra. Achegan unha cantidade moi baixa de graxa e se se cociñan con alimentos que non aumenten o contido en graxa (sen chourizo, morcilla, touciño...), coma neste caso, son un prato máis que recomendable para levar unha alimentación saudable. As espinacas enriquecen o prato con vitaminas, minerais, fibra e substancias con acción antioxidante, entre as que salienta a provitamina A e o ácido fólico. Co contido de espinacas e cebola, engadimos unha ración de verdura á receita. Ademais, leva unha pequena cantidade de bacallau, o que suma proteínas de alta calidade sen achegar case graxa posto que o bacallau é un peixe branco, e dá un sabor moi característico ao prato. En definitiva, resulta unha receita moi completa que ben se pode tomar como prato único.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 250 g de garavanzos
  2. 250 g de espinacas
  3. 200 g de bacallau
  4. 50 ml de aceite de oliva
  5. 150 g de cebola
  6. 2 dentes de allo
  7. Pemento doce
  8. Un pouco de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/