Garavanzos estufados con xudías verdes

  • Primeiro prato
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
De 1 a 2 horas
Garavanzos estufados con xudías verdes

Descargar

kcal
276 14%
Azúcares
6g 7%
Grasas
3,8g 6%
Grasas saturadas
0,1g 1%
Sal
0,5g 8%
de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Poñemos a noite anterior os garavanzos a remollo en auga morna cun pouco de sal. Ao día seguinte deslavamos os garavanzos da auga de remollo. Nunha cazola poñemos auga limpa a quentar ao lume e, cando comece a ferver, engadimos os garavanzos. Cocemos a lume lento durante unha hora quitando a escuma que saia do cocido. Mentres tanto, pelamos a cenoria e cortámola en dados. Quitamos as puntas das xudías verdes, con axuda dun pelador, quitamos as febras laterais e partímolas en anacos non moi grandes. Pelamos e picamos finamente a cebola e o tomate. Pelamos o dente de allo. Pasada a primeira hora de cocción dos garavanzos, engadimos a cenoria, e as xudías verdes (reservamos unhas poucas). Poñemos un pouco de sal e seguimos mantendo os garavanzos a lume lento. Quentamos o aceite nunha tixola ao lume e fritimos o dente de allo. Sacamos e retiramos o dente de allo. Nese mesmo aceite sofritimos a cebola e, cando comece a dourarse, engadimos o pemento, removemos rapidamente, e agregamos o tomate. Refogamos ata que estea feito o sofrito. Incorporamos o sofrito de cebola e tomate aos garavanzos. Probamos o punto de sal e rectificamos se fose necesario. No momento de servir decoramos cunhas tiras de vaíñas escaldadas en un pouco de auga con sal, refrescadas e aliñadas con aceite de oliva.
Unha receita que combina 2 dos grupos de alimentos básicos, que non poden faltar nunha alimentación saudable, legumes e hortalizas. Ademais, resulta moi completa nutricionalmente, posto que achega hidratos de carbono, fibra e proteínas dos legumes; fibra, vitaminas, minerais e fitoquímicos (substancias bioactivas no organismo con propiedades beneficiosas: antioxidantes, antiinflamatorias, etc.) das hortalizas. Se combinamos cun prato de hortalizas en cru (ensalada por exemplo) aliñadas con aceite de oliva virxe, e unha froita fresca de tempada ou un lácteo sinxelo (natural e enteiro) de sobremesa, temos un menú equilibrado e de calidade do que podemos gozar todo o ano.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 250 g de garavanzos
  2. 250 g de xudías verdes
  3. 150 g de cenoria
  4. 50 g de cebola
  5. 2 dentes de allo
  6. Pemento doce
  7. 10 ml de aceite de oliva virxe
  8. Un pouco de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/