Garavanzos estufados con xudías verdes
- Primeiro prato
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 1 a 2 horas

- kcal
- 276 14%
- Azúcares
- 6g 7%
- Grasas
- 3,8g 6%
- Grasas saturadas
- 0,1g 1%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Poñemos a noite anterior os garavanzos a remollo en auga morna cun pouco de sal. Ao día seguinte deslavamos os garavanzos da auga de remollo.
Nunha cazola poñemos auga limpa a quentar ao lume e, cando comece a ferver, engadimos os garavanzos. Cocemos a lume lento durante unha hora quitando a escuma que saia do cocido.
Mentres tanto, pelamos a cenoria e cortámola en dados. Quitamos as puntas das xudías verdes, con axuda dun pelador, quitamos as febras laterais e partímolas en anacos non moi grandes. Pelamos e picamos finamente a cebola e o tomate. Pelamos o dente de allo.
Pasada a primeira hora de cocción dos garavanzos, engadimos a cenoria, e as xudías verdes (reservamos unhas poucas).
Poñemos un pouco de sal e seguimos mantendo os garavanzos a lume lento. Quentamos o aceite nunha tixola ao lume e fritimos o dente de allo. Sacamos e retiramos o dente de allo. Nese mesmo aceite sofritimos a cebola e, cando comece a dourarse, engadimos o pemento, removemos rapidamente, e agregamos o tomate. Refogamos ata que estea feito o sofrito.
Incorporamos o sofrito de cebola e tomate aos garavanzos. Probamos o punto de sal e rectificamos se fose necesario.
No momento de servir decoramos cunhas tiras de vaíñas escaldadas en un pouco de auga con sal, refrescadas e aliñadas con aceite de oliva.
Unha receita que combina 2 dos grupos de alimentos básicos, que non poden faltar nunha alimentación saudable, legumes e hortalizas. Ademais, resulta moi completa nutricionalmente, posto que achega hidratos de carbono, fibra e proteínas dos legumes; fibra, vitaminas, minerais e fitoquímicos (substancias bioactivas no organismo con propiedades beneficiosas: antioxidantes, antiinflamatorias, etc.) das hortalizas. Se combinamos cun prato de hortalizas en cru (ensalada por exemplo) aliñadas con aceite de oliva virxe, e unha froita fresca de tempada ou un lácteo sinxelo (natural e enteiro) de sobremesa, temos un menú equilibrado e de calidade do que podemos gozar todo o ano.
Ingredientes (4 personas)
- 250 g de garavanzos
- 250 g de xudías verdes
- 150 g de cenoria
- 50 g de cebola
- 2 dentes de allo
- Pemento doce
- 10 ml de aceite de oliva virxe
- Un pouco de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
